Sverige
24 november 2020 15:50

Sadeltjuvarnas framfart fortsätter

BrottUnder morgonen kallades polisen till ett stall i Sandhem utanför Mullsjö, då tjuvar tagit sig in i sadelkammaren och fått med sig ett tiotal sadlar. Polisen utreder nu om det finns ett samband med de tidigare stölderna i området.

Sadeltjuvarnas framfart fortsätter
Ett tiotal sadlar stals under måndagsnatten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

I början av november greps tre män i Skillingaryd, misstänkta för att ligga bakom många av sadelstölderna i Sverige under året. Männen sitter häktade och polisen utreder nu ett 30-tal fall där männen är misstänkta. Men sadelstölderna har inte upphört – under natten var det dags igen, i ett stall i Sandhem, utanför Mullsjö.

– Ett tiotal sadlar har försvunnit från stallet. Man har tagit sig in i stallet genom att klättra in via ett fönster. Vi utreder om det har någon koppling till andra, liknande stölder, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg till Jnytt.

I nuläget finns det inte någon misstänkt för nattens sadelstöld.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden