Dressyr, Ponny
2 oktober 11:30

Ponnyallsvenskan: Färdigtävlat i fyra zoner

PonnyallsvenskanLag-SM i dressyr närmar sig och efter helgens tre deltävlingar är nu fyra av de fem zonerna klara. I år står dock inga finalplatser på spel, då samtliga lag som deltagit i alla omgångar går vidare.

Ponnyallsvenskan: Färdigtävlat i fyra zoner
Sällskapet Segersta Sportryttares segerlag med Hanna Lindén Micksäter, Lina Nääs, Mira Nääs och Alma Myrin. Foto: Privat

Det är förhållandevis få lag i årets upplaga av ponnyallsvenskan, där två zoner inte fått ihop de fyra lag som egentligen krävs. Ridsportförbundet har därför beslutat att samtliga lag som kommer till start i år, och fullföljer serien, går till finalen vecka 44 hos Åstorps Ryttarförening.

Alingsås Ryttarsällskap tog emot lagen i zon väst för deras sista omgång. Segern gick till Spekeröds Ridklubb, som därmed har vunnit samtliga tre omgångar. I laget red Emma Sörensson/Aslan I, Cornelia Ekwall Larsson/Nina Ricci de Lux, Clara Brandberg/Moon Star, Rebecka Antonsson/Rochand´s Hope och Thyra Öfverström/Muscot.

Stannums Sportryttarförening knep andraplatsen i zonen – som består av fyra lag – efter att ha varit tvåa i alla tre omgångar.

Resultat omgång III zon väst

I zon central stod Heby Ryttarförening värd för den sista omgången. Här slog Djursholms Ridklubb till med en knapp seger, den första för klubben under hösten, före Täby Ryttarsällskap som tog hem zonsegern. Tvåa i zonen, som innehåller fyra lag, slutar Stora Wäsby Fältrittklubb.

I Djursholms vinnarlag ingick Cornelia Seaton/Schierensees Mithril, Lee Mikaelsson/Gribsvads Little Hector, Emma Bandmann/Bjerregårds Herkules, Caroline Johansson/Sir Fervid och Leia Lambrou/ALD Fearts Michael.

Resultat omgång III zon central

Zon nord består i år av endast två lag, Sällskapet Segersta Sportryttare och Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb. Lagen har turats om att vinna en omgång var, och i den tredje och sista var det Segersta som drog det längsta strået – de blir därmed även zonsegrare.

Hanna Lindén Micksäter/Angelo Cristiano, Alma Myrin/Ragnarps Globetrotter, Lina Nääs/Denver och Mira Nääs/Dancer Boy ingick i det vinnande laget.

Resultat omgång III zon nord

Sedan tidigare är det kvalklart i zon syd, där Willands Ryttarförening toppade totalt före Föreningen Lindelunda Sportryttare. I zon mitt återstår den sista omgången, som rids den 8 oktober.

Omgångar och tävlingsplatser i ponnyallsvenskan
Regler för ponnyallsvenskan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden