Dressyr, Ponny
18 september 13:40

Tre omgångar av ponnyallsvenskan – zon Syd klara

PonnyallsvenskanI helgen reds tre omgångar av ponnyallsvenskan i dressyr - i zon Syd har man redan klarat av sina tre deltävlingar och fått fram en kvalsegrare. Nytt för i år är att samtliga lag som deltagit i alla omgångar går till höstens final, lag-SM.

Tre omgångar av ponnyallsvenskan – zon Syd klara
Hudiksvalls Rid- och ponnyklubbs lag vann elitseriens andra omgång på hemmaplan. Foto: Helena Järvinder

Det är förhållandevis få lag i årets upplaga av ponnyallsvenskan, där två zoner inte fått ihop de fyra lag som egentligen krävs. Ridsportförbundet har därför beslutat att samtliga lag som kommer till start i år, och fullföljer serien, går till finalen vecka 44 hos Åstorps Ryttarförening.

Helgen bjöd på tre deltävlingar, där zon Syd hade sin tredje och sista omgång hos Eslövs Ridklubb. Här tog Willands Ryttarförening en knapp seger före Föreningen Lindelunda Sportryttare, där vinnarlaget bestod av Wilma Bornhager/Tackmann’s Hochgenuß, Juni Skobe Rosén/Carpe Diem E, Milla Blomqvist/Magic Golden Charm, Saga Söderlund/Max och Ella Rosenlund/Naranjo.

Willands vann omgång två och tre och blev därmed zonsegrare, medan Lindelunda vann den första omgången och slutade tvåa i zonen.

Resultat zon Syd omgång III

I zon Nord deltar endast två lag, Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb och Sällskapet Segersta Sportryttare. Den första omgången i augusti vanns av Segersta, men när det var dags för omgång två på söndagen var det hemmaklubben Hudiksvall som hade decimalerna på sin sida och red hem segern.

I vinnarlaget ingick Elin Fransson/Prince Maxam, Nellie Furuskog/Arhults Venedig, Amelia Värme/Marhults Corazón, Jennifer Eriksson/Moflos Variant och Sigrid Fernström/Strandgaards Challenger.

Resultat zon Nord omgång II

I Zon Mitt tävlar sex lag – omgång I vanns av Knöppelåsens Ryttarsällskap. Nu i helgen var det Grankärrs Gränsryttare, tvåa i omgång I, som tog emot för den andra omgången.

Hemmalaget red hem segern före Solstadens Ryttarförening, och laget bestod av Erla Argus/Thistledown Jazzman, som toppade individuellt bland B- och C-ponnyerna, Ella Gustavsson/Ragnarps Glory Days, Lea Landin/Vlagberg´s Carway, Ebba Salomonsson/Savoy och Moa Sturesson/Isadora Arden.

Resultat zon Mitt omgång II

Omgångar och tävlingsplatser i ponnyallsvenskan
Regler för ponnyallsvenskan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden