Fälttävlan
1 juli 2020 06:25

Portugal satsar på vintertour i fälttävlan

InternationelltI coronatider, med mängder av inställda tävlingar, vill det portugisiska ridsportförbundet och deras fälttävlansorganisation göra vad de kan för att erbjuda ryttarna chansen att kvala till mästerskap under 2021 - nu lanserar de en vintertour i fälttävlan, som ska ridas under tre veckor i november och december.

Portugal satsar på vintertour i fälttävlan
Holländske Tim Lips och Herby vann den trestjärniga klassen i Barroca i mars i år. Foto: Irish Eventing Times

Bakom initiativet står The Portuguese Eventing Association (ACCE) och det portugisiska ridsportförbundet. Formatet är helt nytt, med tävlingar tre veckor i rad under vintern, men har funnits med i planen som man har jobbat med sedan 2018. På grund av coronapandemin har planerna skyndats på, för att kunna möta efterfrågan från de internationella ryttarna.

Vintertouren kommer att ridas på två tävlingsplatser – starten går i Ota och resterande två veckor är det Barroca d’Alva som står som värd. Den avslutande veckan av vintertouren kommer att toppas med en CCI4*L.

Enligt arrangören har toppryttare från runt om i världen anmält sitt intresse, och sagt att de kommer med flera hästar för att försöka kvala till internationella mästerskap under 2021 – däribland OS. Man skriver också att vintertouren ”självklart kommer att respektera alla de restriktioner som gäller vid tidpunkten, med tanke på coronapandemin”.

Datum för 2020 Portugal Winter Tour

Vecka 1, 19-21 november i Ota
CCI1*-S, CCI2*-S, CCI3*-S, CCI4*-S

Vecka 2,  26-28 november i Barroca d’Alva
CCI1*-S, CCI2*-S, CCI3*-S

Vecka 3, 2-6 december i Barroca d’Alva
CCI1*-S, CCI2*-S, CCI3*-S, CCI4*-S, CCI2*-L, CCI3*-L, CCI4*-L

Läs mer om Portugal Winter Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden