Sport
14 maj 2018 12:39

Portugisisk dominans bruten på VM i WE – Åsa bästa svensk

VMSvenska toppresultat uteblev när Sverige gjorde premiär på VM i working equitation. Tyskland tog hem lagsegern på mästerskapet, som var något av en milstolpe för grenen.

Portugisisk dominans bruten på VM i WE – Åsa bästa svensk
Åsa Salétros och Lapp Glans tävlade för Sverige. Foto: Kajsa Ekedahl

VM i working equitation i München var det största mästerskapet hittills i grenen med 15 nationer och 47 deltagare. Mest långväga gäster var Colombia, som red på lånade hästar från Portugal, och på banan tävlade allt från en welshponny till en häst på över 1,80 på lika villkor.

Tyskland vann lagguld

Den sedvanliga portugisiska dominansen bröts genom tysk lagseger, med Portugal på silverplats och Frankrike på bronsplats. Sveriges lag landade på tionde och sista plats i det som var blågul VM-debut.

– Resultatet var inte mycket att hänga i julgranen, men mästerskapet var en milstolpe för grenen, säger chef d’equipe Kajsa Ekedahl och berättar att lördagens speed hade 1,2 miljoner tittare på Clip My Horse och att det var mer publik på WE-grenarna än på den internationella hoppningen och dressyren som pågick samtidigt.
– Det markerar någon typ av genombrott på bred front, säger Ekedahl.

Åsa Salétros och Lapp Glans blev bästa svenska ekipage totalt på plats 30 när placeringarna från de tre delgrenarna räknats samman. Portugal la beslag på guldet genom Zinque das Lezirias med Gilberto Silva i sadeln.

Framtidsekipaget Astrid Hedman och Altivo gick snyggt in som nummer 12 i dressyrmomentet och som 17:e i speeden, men blev dessvärre uteslutna i tekniken då Astrid red igenom ett hinder efter att hon fått startsignal.

Resultat

Åsa Salétro Och Kallblodstravaren Lapp Glanske
Åsa Salétros och Lapp Glans i tekniken. Foto: Kajsa Ekedahl
Johanna Nygren Och Lusitanon Violinoke
Johanna Nygren och lusitanon Violino Alto Castel i speeden… Foto: Kajsa Ekedahl
Johanna Nygren Och Lusitanon Violinoke2
…och i tekniken. Foto: Kajsa Ekedahl
Astrid Hedman Och Lusitanon Altivo Ke
Astrid Hedman och lusitanon Altivo stod för två fina delplaceringar. Foto: Kajsa Ekedahl
Astrid Hedman Och Lusitanon Altivoke2
Ekipaget i tekniken. Foto: Kajsa Ekedahl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-