Sverige
7 januari 2021 14:30
Ridsportplus

Pressad klinik drar ner på verksamheten

OhållbartUPPDATERAD 16.02 Universitetsdjursjukhuset på SLU i Uppsala drar nu tillfälligt ner på sin verksamhet, på grund av ett ökat antal sjukskrivningar bland personalen och ett planerat journalsystemsbyte. Kliniken kommer främst fokusera på akutvård under neddragningen.

Pressad klinik drar ner på verksamheten
UDS kommer att fokusera på akutfall under den tillfälliga neddragningen av verksamheten - inga operationer som kan vänta till senare kommer att genomföras. Foto: Jeanette Flensburg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Fram till den 14 februari kommer UDS att bedriva begränsad verksamhet på hästkliniken, främst på grund av att många i personalen är sjukskrivna men också för ett planerat byte av journalsystem. För att underlätta för den personal som jobbar väljer man nu att dra ner på besök och operationer på kliniken.

– Vi kan inte tillåta att folk jobbar så hårt som de gör nu, då kraschar det förr eller senare i vilket fall och då blir det ännu svårare att hantera, konstaterar Li Hedenström, kommunikationsansvarig på UDS.

Fokus under neddragningen kommer att ligga på akutsjukvård dygnet runt, men samtliga fall kommer att kräva remiss. De besök som sedan tidigare är inbokade kommer inte att bokas av, men kliniken kommer inte att ta emot nya bokningar och inte heller genomföra operationer som inte är akuta.

Ökat tryck på MHK

Neddragningarna på UDS innebär ett ökat tryck på framförallt Mälaren Hästklinik. Hästägare i området behöver dock inte vara oroliga när det gäller tillgången till veterinärvård, säger Axel Wallman, veterinär på Mälaren Hästklinik, MHK.

– Vi är väl rustade att ta hand om ett ökat antal patienter och har nyligen rekryterat både veterinärer och vårdpersonal. MHK har i perioder varit ensamjour i hela området från Skara och norrut då kirurgbristen varit stor på övriga djursjukhus. Vi har nu tre kirurger på rullande schema hos oss vilket ger en bra stabilitet både när det gäller akutvård och planerade operationer, säger Wallman.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden