Sverige
9 juli 2019 22:15

Räddningstjänst ryckte ut – häst fast i stenrös

OlyckaEn häst i Blekinge fastnade så illa i ett stenrös på tisdagskvällen att den inte kunde ta sig bort på egen hand och räddningstjänsten larmades till platsen. Även tidigare under tisdagen har räddningstjänsten ryckt ut för att rädda en häst.

Räddningstjänst ryckte ut – häst fast i stenrös
Räddningstjänsten kallades till platsen. Arkivbild: Istock

Det var strax efter 21 som ett larm om djurräddning kom in till SOS-alarm.

Larmet gäller en häst som sitter fast i ett stenrös utanför Rödeby i Karlskrona kommun. Detta berättar flera lokala medier

Det är oklart hur skadad hästen är men den ska blöda från alla ben. Räddningstjänsten har skickat en styrka till platsen.
– Det är en fullvuxen häst som fastnat med ena benet mellan två större stenar. Den ligger ner och veterinär är på plats. Nu håller vi på att fundera på hur vi ska lösa detta utan att det blir för krångligt, säger räddningstjänsten östra Blekinge till SVT.

Veterinär ska också ha kallats till platsen.

Strax efter klockan 23 på tisdagskvällen hade räddningstjänsten lyckats få loss hästen, enligt BLT.

Tidigare under tisdagen larmades Sörmlandskustens räddningstjänst om en häst som satt fast i ett dike i Gryts socken. När räddningsstyrkor kom till platsen kunde de konstatera att hästen låg i ett dike med frambenen fast i leran. Med hjälp av en lastmaskin på den intilliggande gården och en speciell lyftanordning för djur kunde brandmännen få hästen på benen igen. Detta berättar Södermanlands Nyheter.

Mer information kommer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden