Avelsnyheter
8 november 14:59
Ridsportplus

”Flora” mesta ungponnymästaren: ”Som en belöning”

ChampionatNär hon var nio år köpte mamma en 3-årig ponny direkt från uppfödaren. Nu har Vilda Nygren och "Flora" vunnit SvRF Ungponny i hoppning tre år i rad. "Det känns väldigt roligt att ha vunnit flera gånger, det är som en belöning för hur vi har arbetat med henne," säger den 13-åriga ryttaren.

”Flora” mesta ungponnymästaren: ”Som en belöning”
Vilda Nygren och Rans Flora på väg mot seger i kategori C för 7-åringar. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

13-åriga Vilda Nygren och Rans Flora (SNF sto f 2015 e Burley Time Lord-Sörbys Quandrigo, uppf Anna Ransholm, äg Ulrika Nygren) har prenumererat på titeln SvRF Ungponny i hoppning för kategori C de senaste åren.

Ekipaget vann SvRF Ungponny när skimmelstoet var fem år och upprepade detta när stoet var sex år.

I helgen tog ekipaget alltså sin tredje raka championatseger för unga hoppponnyer i samband med SM-hoppningarna på Grevagården.
– Vi köpte henne av uppfödaren för att hon hoppade så bra när hon löshoppade, säger Vilda Nygren som bor i Säter i Dalarna.

Genomfört tre championat

”Flora” har hunnit bli sju år och hon är dessutom den enda ponnyn i åldersklassen för C-ponnyer som har genomfört SvRF Ungponny tre år i rad. Som 5-åring var konkurrensen ganska hård med många startande, som 6-åring var det färre och nu som 7-åring var det bara hon kvar.
– Det känns väldigt roligt att ha vunnit flera gånger, det är som en belöning för hur vi har arbetat med henne, säger Vilda Nygren.

Att göra en sådan resa hade knappast varit möjlig utan hjälp av tränare och en hästkunnig mamma.
– Jag fick hjälp av min tränare från början att rida in henne. ”Flora” har varit väldigt snäll hela tiden. Det som har varit lite jobbigt har varit hennes framåtbjudning som inte var så bra i början, men nu rider vi ut henne mycket och det har blivit jättebra nu, säger Vilda Nygren.

”Vi” är detsamma som Vilda Nygren själv och hennes lillasyster. Lillasyster hjälper till att rida både ”Flora” och sin storasysters äldre C-ponny som i år slutade nia på SM. Det händer också att lillasyster tävlar de båda ponnyerna i lite lägre klasser.

Stor häst

I familjen finns också mamma Ulrika Nygrens stora häst, en familjeuppfödning som Vilda Nygren red SM för children med på Grevagården i helgen. Trion med hästar står uppstallad nära familjens bostad.
– Jag har precis börjat rida stor häst och vi håller på att lära känna varandra, säger Vilda Nygren.

Framtidsplanerna för ”Flora” är att starta Medelsvår A och försöka kvala till SM nästa år. Men som alltid hänger planeringen med ponnyer på hur mycket ryttaren växer.
– Men nästa år ska vi behålla henne i allafall. Det är så roligt med hoppningen, och känslan att rida, säger Vilda Nygren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden