Avel
19 februari 2018 16:35

Rebecca Taxén i topp två veckor i rad

Dubbel etappsegrareAtt bli sponsrad med en SWB-häst via SWART-projektet skulle vara ett jättelyft för hoppryttaren Rebecca Taxén. Nu har hon tagit hem två senaste etappsegrarna i SWART, och Ridsport kollade upp hur det känns för henne att ligga i topp.

Rebecca Taxén i topp två veckor i rad
Hoppryttaren Rebecca Taxén har tagit hem två etappsegrar i SWART på raken. Privat foto

Rebecca Taxén är en hoppryttare bosatt i Storvreta utanför Uppsala. Det är fem år sedan hon flyttade till gården där hon driver sin egen hästverksamhet, samtidigt som hon själv satsar på att nå toppen. Hon tar emot hästar för in- och tillridning, tävling och försäljning, och hitills har hon tävlat upp till 1,45.

Hej Rebecca – hur känns det att ha legat på topp i SWART:s röstning två veckor i rad?
– Det känns fantastiskt roligt och jag är så tacksam att det verkar vara så många som tycker att jag förtjänar att vinna. Men alla nominerade är otroligt duktiga så det är en väldigt lång väg kvar.

Gör du något speciellt för att ”ragga röster”?
– Nej, egentligen inte. Jag försöker lägga ut om det och prata med vänner och familj.

Vad ska du göra för att ligga kvar i toppen?
– Jag ska fortsätta försöka få folk att vilja stötta mig i min satsning, jobba hårt och hoppas på tur.

Vad säger du om möjligheten som SWART ger, att bli sponsrad med en SWB-häst?
– Det är ett otroligt bra initiativ och fantastiskt möjlighet. För mig skulle det betyda otroligt mycket då jag 2017 sålde några av mina egna hästar för att utveckla gården och precis innan årskiftet var jag tvungen att ta bort min 1,40 häst på grund av en skada. Så jag har fått ”börja om” lite och får börja från grunden med unga och orutinerade hästar. Så det skulle vara ett jättelyft för mig att få en framtida stjärna att fortsätta satsa med.

Fakta

Fakta: Rebecca Taxén

Rebecca TaxénRebecca Taxén
Ålder: 27
Familj: Sambon Henrik och 1-årig dottern Nathalie
Sysselsättning: Egen hästverksamhet med inriktning in- och tillridning, försäljning och inackordering
Hästar i stallet just nu: 8-åriga Chilly (SWB sto f-10 e Converter II-Steinbeck, uppf Mikael Carlstedt) där planen är att debutera i 1,30 i år, 4-åriga CatchMeIfYouCan RT (SWB hingst f-14 e Contant Q-Amethist, uppf Rebecca Taxén) som matchas mot Falsterbo och Breeders och 2-åriga New Generation RT (SWB sto f-16 e Heartbeat-Arrlik, uppf Rebecca Taxén).
Främsta meriter: Tävlat internationellt i Arezzo, YR-SM och lag-SM i fälttävlan.

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden