Avel
18 december 2017 18:12

SWART: ”Vem borde få en SWB-häst 2018?”

NomineringsdagsI höstas fick Therese Nilshagen sitt föl tack vare den ideella organisationen SWART och alla som bidrog. Nästa år är det dags för en ny ryttare att få en SWB-häst och det är hög tid att nominera lämpliga kandidater.

SWART: ”Vem borde få en SWB-häst 2018?”
Therse Nilshagen och hennes Portofino MVG. Nästa år blir någon annan ryttare, tack vare SWART, ägare till en SWB-häst. Foto: Roland Thunholm

Efter en spännande höst med 1 600 donationer och sms-omröstning fick Therese Nilshagen slutligen sitt föl Portofino MVG på Elitfölauktionen. Nu arbetar Swedish Warmblood And Riders Trust vidare för svensk avel och svensk ridsport, eller som de själva beskriver sitt syfte på sin nya webbsida ”Att genom ideellt arbete, projekt och insamlingar verka för att svenska duktiga ryttare rider på svenska (SWB) hästar”.

Fler kandidater sökes

År 2018 kommer en annan ryttare att stå som mottagare av en SWB-häst och fram till den 31 december är det fritt fram att nominera kandidater. Det kan med fördel vara en ryttare som exempelvis inte själv har möjlighet att köpa en egen framtida stjärna och som inte redan har gott om sponsorer.

– Det får gärna vara upcoming stars – unga, begåvade ryttare som ännu inte har stått fullt ut i rampljuset, säger Malin Myrman, en av eldsjälarna i SWART, och poängterar att det definitivt inte bara är dressyrryttare som sökes.
– Tvärtom. Vi vill verka för alla discipliner, säger Malin.

Det är ännu inte bestämt var nästa års SWART-häst kommer att köpas, men det är förstås SWB som gäller. Först ska dock ryttarkandidater plockas ut. Från nomineringarna som har kommit in före årsskiftet kommer SWART, efter bland annat samtal med 30 av de nominerade, att välja 25 kandidater.

Positiv uppmärksamhet

När samtliga 25 kandidater har presenterats startar röstningen för att utse den slutliga donationsmottagaren av en SWB-häst. Ryttaren kommer att avslöjas i samband med Falsterbo Horse Show.
– Vår förhoppning är att även varje presentation av de nominerade kommer att lyfta fram ryttarna ordentligt. Även ryttarna som inte får mest röster kommer under tiden att få positiv uppmärksamhet, säger Malin.

Nomineringar skickas till styrelsen@swart.horse med kandidatens namn, tävlingsresultat och en kort motivering.

Mer information hos SWART

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden