Hoppning
27 december 2023 16:51

Rekordstor penningpott i världscupfinalen

InternationelltPrispotten i säsongens världscupfinal i hoppning slår rekord då organisationen bakom tävlingarna går in med stora belopp.

Rekordstor penningpott i världscupfinalen
Trofén som står på spel under säsongens världscupfinaler. Foto: FEI/Richard Juilliart

Det är Internationella Ridsportförbundet, FEI, som i ett pressmeddelande berättar om de höjda prispengarna i världscupfinalerna.

När det gäller hoppningen har den totala prissumman aldrig varit så hög som den blir nu. Sedan tidigare var det klart att hoppningens världscupfinal skulle ha 1,3 miljoner euro, drygt 14 miljoner kronor, i prispengar. Nu går arrangören in med lika mycket pengar till vilket gör att hoppryttarna har närmare 29 miljoner kronor att rida om.

Även dressyren får extra pengar, om än en mer blygsam summa. Där var det från början ungefär 3,5 miljoner kronor att rida om. Här går arrangören in med drygt en miljon kronor till.

Säsongens världscupfinaler rids i Riyadh, Saudiarabien, i mitten av april. Både frågor om mänskliga rättigheter och långa flygresor oroar inför finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden