Sport
10 juli 2015 19:46

Reservryttaren vann 5-årschampionatet

En hjärnskakning öppnade upp dörrarna för Amanda Ericsson, som fick styra Deelside Incognito till final i 5-årshoppningen. Nu gick det hela vägen, på hästen hon bara ridit några gånger.

Reservryttaren vann 5-årschampionatet
Tur i oturen. En hjärnskakning blev till en lyckovinst för Amanda Ericsson. Photographer Roland Thunholm

Deelside Incognito (val f-10 e Womanizer-Cruising, uppf Brian Finan) reds av Claes Brudefors i kvalet i måndags. I finalen, när omhoppningen gick efter Nations Cup på fredagskvällen satt Amanda Ericsson i sadeln.

 – Det är en jätterolig historia. Claes Brudefors red hästen i måndags i det första kvalet, felfritt. Sedan ringde han mig och sa att han fått en lättare hjärnskakning, säger Amanda Ericsson. 

– Jag satt på hästen i tisdags på framhoppningen första gången. Innan jag gick in i andra kvalet så frågade jag om jag fick rida finalen om jag var felfri, och det fick jag, säger Amanda. 

Claes Brudefors höll sitt löfte och lät Amanda rida finalen, något han inte lär ångra. Amanda Ericsson, som drömt om att lyckas i unghästfinalerna i flera år, styrde i grundomgången runt Deelside Incognito felfritt.

– Jag har drömt om detta i många, många år. Jag har ridit i flera år men inte lyckats i en final här, säger Amanda Ericsson.

När det blev Amandas tur att gå ut i omhoppningen var Malin Baryard Johnsson i ledning. För Amanda var det bara vinst som gällde.

 – Han var i första hindret och jag var inte säker på om han rivit eller inte. Men jag tänkte att det var lika bra att bara köra. Jag ville ju vinna, säger Amanda. 

Nu fick hon sin efterlängtade seger, med en otippad häst. I framtiden kan vi få se mer av ekipaget. 

– Claes vill gärna att jag ska fortsätta rida honom. Det är en väldigt försiktig häst, både fram och bak. Han är otroligt hinderklok, säger Amanda.

Malin Baryard Johnsson var glad, trots att det inte blev vinst.

– Jag är jättejätteglad. Jag sitter på en fantastisk talang, en extrem talang, säger Malin om H&M Carla Bruni (sto f-09 e Contendro I-Stakkato, uppf Dorothee Heitmüller), som hon har haft i ett halvår. 

Trea var norska Benedikte Endresen på Sandros Adel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden