Hoppning
8 juli 2018 18:20

Revansch för Linda i 7 Star-final – fyra klara för internationellt på FHS

FalsterboLinda Heed vann en stor seger, en stor check och en stor pokal. Bäst av allt – hon får hoppa de internationella klasserna och får sällskap av tre andra, även de rutinerade, 7 Star-finalister.

Revansch för Linda i 7 Star-final – fyra klara för internationellt på FHS
Tack för segern, kompis! Lina gav Jarvis en puss på prisutdelningen. Groom Sofia Enarsson har förstås också en stor del i framgången. Foto: Roland Thunholm

Finalen av Swedish 7 Star Spring Tour fick en solklar segrare. I går hade Linda Heed och Jarvis van D´Abelendreef (val, f 2009, e Nabab de Reve-Heartbreaker, uppf Wilfried Cerpentier) 16 fel och som sistaplacerade gick ekipaget först ut i dag. Det visade sig vara ett vinnande koncept och det blev en revansch som heter duga – Linda var felfri och det lyckades ingen annan med.

Seger i 7 Star-finalen, 100 000 kronor och en rejäl pokal blev belöningen.
– Pokalen har jag lovat bort till min dotter, säger Linda och konstaterar glatt att hon trots sina meriter inte har någon lika stor buckla sedan innan.

Fyra till femstjärnigt

Det fanns något ännu viktigare i prispotten. Genom segern säkrade Linda en biljett till CSIO5*-klasserna senare under FHS-veckan.
– Målsättningarna är höga. Jag har med mig två fina hästar, Jarvis och Chicago De Taillevent, och ska titta närmare på vilka klasser det blir för dem.

Ridsport
Karin Martinsens Bella (23) är inte den snabbaste enligt ryttaren själv, men felfritt på hinder med ett tidsfel gav andra plats och internationell startplats. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Målet för Marcus Westergren med Calmere var att få hoppa vidare internationellt – och det lyckades han med. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Helena Persson och Bonzai H knep den fjärde och sista CSIO5*-biljetten. Foto: Roland Thunholm

Linda är inte ensam om att få hoppa vidare internationellt. Hon får rutinerat sällskap av tre ryttare på SWB-hästar: Finaltvåan Marcus Westergren/Calmere och trean Karin Martinsen/Bella (23) som hade varsitt tidsfel, samt finalens snabbaste fyrafelare Helena Persson/Bonzai H. Helena vann även totaltabellen i 7 Star och rider nu än en gång de internationella FHS-klasserna med sin 18-åring.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden