Sverige
30 mars 16:55

Ridklubb utsatt för sadelstöld

InbrottStämningen på Sävsjö Ridklubb är dämpad - klubben har haft två inbrott inom en vecka. Vid det senaste stals sadlar för hundratusentals kronor.

Ridklubb utsatt för sadelstöld
Sävsjö Ridklubb blev bestulna på tio sadlar vid ett inbrott tidigare i veckan. Foto: iStock

Under förra helgen bröt sig någon in i ridklubbens kafeteria men där fanns inget av direkt värde. Klubben fick dock laga dörrkarmen, som brutits upp.

– De var även inne vid fyrhjulingen, men den är låst enligt konstens alla regler så där hade de inte gjort någon åverkan, berättar Sävsjö ridklubbs ordförande Lena Vinlöf för Smålands Dagblad.

Helgen efter, under natten till måndagen i denna vecka, var det dags igen. När personalen kom var det tänt i stallet och dörren till sadelkammaren var uppbruten.

– Här inne har de nästan tagit rubb och stubb. Tio sadlar, träns och lite annan utrustning. Det är värt någonstans mellan 180 000 och 300 000 kronor, säger Lena Vinlöf till tidningen.

Sadlarna tillhörde olika ryttare som står uppstallade på ridklubben. De båda inbrotten har polisanmälts.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden