Sverige
30 januari 11:55

Hästägare bestulna på utrustning för över 200 000

InbrottI förra veckan fick Malmby gård utanför Strängnäs påhälsning av tjuvar, som bland annat bröt sig in i sadelkammaren. Totalt har nio hästägare tillsammans blivit av med utrustning värd över 200 000 kronor.

Hästägare bestulna på utrustning för över 200 000
Polisen har lagt ner förundersökningen om den stulna utrustningen. Foto: iStock

Tine Andersson driver stallet på Malmby gård, och var den som låste på onsdagskvällen i förra veckan. Hon var tillbaka på torsdag morgon.

– Det var släckt som vanligt när jag öppnade. Jag hade släppt ut hästarna, mockat och inväntade en kiropraktor innan jag såg att låset till sadelkammaren var uppbrutet, berättar hon för Strengnäs Tidning.

Ett 15-tal sadlar saknades, tillsammans med flera träns – det uppskattade värdet av den stulna utrustningen landar på över 200 000 kronor.

– Det känns för jävligt. Jag tror att det handlar om ett beställningsjobb. Tjuvarna visste vad de var ute efter. Skruttsadlar och sämre träns lämnades kvar, säger Tine Andersson.

Tidningen skriver att polisen i Strängnäs även fått in en anmälan om ett inbrott i en intilliggande byggnad på gården, där det stals två sågar. Polisen har dock lagt ner fallet, och beslutat att inte inleda någon förundersökning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden