Sverige
30 september 2021 11:59

Ridklubb vill återanvända regnvatten

ÅtervinningTorns Ryttarförening, som har sin anläggning utanför Lund, har tittat på hur de kan använda det vatten som varje år strilar på klubbens ridhustak - planen är att de nu ska återanvända regnvattnet till att vattna sina ridbanor och hagar.

Ridklubb vill återanvända regnvatten
Torns Ryttarförening vill samla upp det vatten som faller på ridhusets tak och återanvända det i hagar och på ridbanor. Foto: iStock

Organisationen VA Syd driver vattenprojektet ”Tillsammans gör vi plats för vattnet” i Malmö och Lund, och i veckan var de på besök hos Torns Ryttarförening för att höra mer om klubbens idé.

– Vi har tittat på sätta sprinklers på staketet, så att vi i stora cirklar kan bevattna allting på ganska kort tid med hjälp av regnvatten från taket på vårt stora ridhus, säger Helena Jacobson, vice ordförande i Torns Ryttarförening, i en intervju med Sveriges Radio P4 Malmöhus.

– Jag tycker idén är lysande. Det är så här man vill att folk ska tänka, det känns tokigt att bevattna sådana här saker med dricksvatten, säger Kristina Hall, projektledare för VA Syd, i intervjun.

Hör klubben berätta mer i radiointervjun:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden