Sverige
13 januari 2021 06:10

Ridskolor måste räkna kvadratmeter

CoronasmittanAlla ridskolor och ridanläggningar måste beräkna storleken på olika lokaler och sätta upp anslag om maxantalet besökare. Det blir en följd av den nya pandemilagen.

Ridskolor måste räkna kvadratmeter
Ridskolorna måste mäta sina lokaler och se till att varje person har tio kvadratmeter. ArkivFoto: Roland Thunholm

Idrottsanläggningar där föreningar bedriver verksamhet för sina medlemmar omfattas av den nya pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari. Det skriver Riksidrottsförbundet på sin hemsida.

I praktiken betyder det att den som ansvarar för verksamheten måste se till att det är max en person per tio kvadratmeter, och sätta upp anslag om hur många personer som får vistas i olika lokaler samtidigt.
− Vi ser inte att detta ska innebära något större problem för våra ridskolor som redan anpassat verksamheten på ett klokt sätt, säger Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Annika Tjernström, som deltog i möte med Riksidrottsförbundet på tisdagen.

− Men det finns ett antal punkter som ska uppfyllas. Det handlar om att skriftligt dokumentera hur många personer som får vistas i varje lokal, och sätta upp anslag om detta, bland annat.
Svenska Ridsportförbundet kommer att publicera en checklista senare i dag, onsdag, på sin hemsida.

− Det gör vi för att underlätta för föreningarna i det här arbetet. Att vi inte redan har gjort det beror på att vi och hela idrottsrörelsen är lite tagna på sängen, för fram tills i fredags trodde vi att de nya reglerna skulle börja gälla i mars, men i fredags kom beskedet att de trädde i kraft den 10 januari, säger Annika Tjernström.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden