Ridsport Play
9 juni 20:24
Ridsportplus

Ridsport Play: Frihetsträna din häst med Bo Jenå

InspirationHur blir du som ryttare och hästägare bättre på att kommunicera med din häst? Hur får du hästen att vilja lära, lyda och samarbeta med dig? Följ med förbundskapten Bo Jenå i första avsnittet på en fullspäckad kurs som fokuserar på hästkommunikation i olika former. Avsnittet visas i samarbete med Ridesum.

Ridsport Play: Frihetsträna din häst med Bo Jenå
Lär dig blir bättre på att kommunicera med din häst med kursen med Bo Jenå från Ridesum. Du som är ridsportprenumerant ser det första avsnittet gratis på sajten och får dessutom en rejäl rabatt på resterande avsnitt. Koden hittar du i artikeln. Foto: Ridesum

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Allt ifrån hantering och att visa häst för hand till tömkörning och frihetsdressyr – spännande och viktiga ämnen som alla har nytta av att lära sig mer om.

Bo Jenå är en nestor inom svensk dressyr. Han är A-tränare, Förbundskapten för svenska dressyrlandslaget och dressyrdomare. Bo jobbade i drygt 40 år som lärare på Flyinge och är välkänd för sin skicklighet i att utbilda hästar och ryttare. Han brinner extra mycket för tömkörning, visa hästar för hand och frihetsdressyr – något som kräver stor kunskap inom hästkommunikation.

I samarbete med Ridesum bjuder Ridsport dig som är prenumerant på premiäravsnittet. Du får dessutom 20 procent rabatt på resterande kurs genom att ange den här koden :

I samarbete med Ridesum bjuder Ridsport dig som är prenumerant på det första avsnittet, som kommer finnas tillgängligt hos oss på Ridsport från den fram till den 23 juni. Under den här perioden har du chansen att köpa till och se resterande avsnitt via Ridesum och du får dessutom 20 procents rabatt genom att uppge koden SBHFALYIU i kassan när du checkar ut.

Resterande kurser handlar om hur du visar du hästen för hand, om tömkörning av dels den unga hästen och dels den äldre, ett avsnitt handlar helt om frihetsdressyr och kursen innehåller också en längre intervju med förbundskaptenen om hans erfarenheter och lärdomar om hästkommunikation.

Här kan du se det första avsnittet:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden