Sverige
3 december 2019 06:20

Ridsportens Trygghetspris till Elin Fernqvist

Trygg i stalletElin Fernqvist från Hamre Ridklubb fick i helgen ta emot Ridsportens Trygghetspris som delades ut för första gången. Hon fick det för sitt arbete med att skapa en tryggare miljö för barn och unga, både i stallet och på nätet.

Ridsportens Trygghetspris till Elin Fernqvist
Elin Fernqvist prisades av bland andra Peder Fredricson som nyligen blev Friends-ambassadör. Foto: Roland Thunholm

Ridsportens Trygghetspris delades ut för första gången i helgen och pristagare var Elin Fernqvist som fick ta emot priset i samband med Sweden International Horse Show.

Ridsportens Trygghetspris är instiftat av Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends i samarbete med Hugo Stenbecks stiftelse – och ska uppmärksamma unga initiativ för en tryggare ridsport.

Elin Fernqvist är en sann förebild i sitt arbete för en trygg ridsport, menar juryn. Här är hela motiveringen:

”Elin är initiativtagare till Idrottslyftssatsningen #tryggmedhästpåhamre som i dag präglar all verksamhet som bedrivs på ridklubben, där unga som vuxna stöttar och stärker varandra i den dagliga verksamheten. Elins engagemang är verkligen ett levande bevis på hur man kan bidra till en trygg miljö för barn och unga, både i stallet och på nätet.”

Förutom utmärkelsen och en pokal får Elin Fernqvist även en skräddarsydd utbildning av Stiftelsen Friends.

Ridsportens Trygghetspris är en del i ”Trygga ledare”, en treårig satsning på ett tryggt och positivt klimat inom ridsporten som genomförs av Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends med stöd av Hugo Stenbecks stiftelse.

Syftet med satsningen är att förstärka den positiva sociala miljön för barn och unga.

Nyligen presenterades Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk som nya Friends-ambassadörer i arbetet mot mobbning och för att alla barn, unga och vuxna ska känna sig trygga i stallet.

Peder Fredricson delade ut Ridsportens Trygghetspris till Elin Fernqvist tillsammans med Elin Gustavson, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion, Li Åsebring, metodutvecklare på Stiftelsen Friends, och Catrine Andersson, projektledare för Trygga Ledare på Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden