Hoppning
23 januari 2018 17:43

Efter stridigheterna: Rodrigo Pessoa stannar som förbundskapten

Kvar på postenI december svajade det i den irländska hoppledningen, bara några månader efter guldsuccén i Göteborg. Nu verkar lugnet åter ha lagt sig och Rodrigo Pessoa blir kvar som förbundskapten.

Efter stridigheterna: Rodrigo Pessoa stannar som förbundskapten
Så här glad blev Rodrigo Pessoa när hans lag vann EM-guld i somras, Foto: FEI

Som ny förbundskapten ledde Rodrigo Pessoa det irländska laget till EM-guld i Göteborg, men i december var han inte säker på om han skulle stanna på sin post. Efter interna stridigheter hade Gerry Mullins, ordförande för det irländska förbundets High Performance-kommitté i hoppning, valt att avgå.

”Jag måste säga att jag är väldigt ledsen, det är ett faktum. Det har varit några problem internt med Gerry gällande Horse Sport Ireland (förbundet), några maktkamper som ledde till Gerrys avgång” sa Pessoa i december till irländska RTE och konstaterade att han behövde tänka över sitt eget uppdrag.

Nu verkar dessbättre ordningen vara återställd. HSI har tillkännagett att Gerry Mullins är ordförande för High Performance-kommittén i hoppning även 2018, och det gläder bland annat Rodrigo Pessoa som stannar som förbundskapten med VM i sikte:
”Jag är glad att problemet äntligen är löst. Nu ska vi återgå till arbetet. Vi har viktiga dagar i september i Tryon, och det är det vi behöver fokusera på nu”, säger Pessoa enligt Eurosport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden