Dressyr
20 oktober 2022 06:20

Rödvit världscuppremiär med guldkant

Världscupen i dressyrFör mindre än en vecka sedan var det världscuppremiär för hoppningen i Oslo. Till helgen är det dags för världscupen i dressyr att kicka igång – och det blir ett guldkantat startfält som möter upp på Vilhelmsborg i danska Århus. Ett helt gäng svenska ryttare är på plats.

Rödvit världscuppremiär med guldkant
Tre fjärdedelar av det danska VM-guldlaget är med och kickar igång världscupsäsongen i dressyr. Foto: Roland Thunholm

Tre fjärdedelar av det danska VM-guldlaget återvänder på hemmaplan, dock inte till Herning utan till Vilhelmsborg i Århus, när det är dags för säsongspremiären av världscupen i dressyr i helgen. Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth och Daniel Bachmann Andersen är laddade till tänderna när det första av tolv världscupkval i den västeuropeiska ligan drar igång.

Med det nya världsrankningssystemet ligger Cassøe Krüth femma medan Merrald Rasmussen och Bachmann Andersen ligger på plats 10 respektive 11. Världstvåan Cathrine Laudrup-Dufour kommer dock inte till start, då hon strukit sig med Bohemian under onsdagen.

Ryttare från Belgien, Danmark, Finland, Tyskland, Marocko, Nederländerna, Norge och Sverige rider den korta GP-klassen på lördag den 22 oktober, där de 15 bästa får starta den poänggivande fria küren på söndag. Johanna Due-Boje rider Mazy Klövenhöj medan Jacob Nörby Sörensen startar med Sheeran för Sverige.
– Jag hoppas vi kan ta oss till küren, men bara det blir svårt, säger Johanna Due-Boje till Svenska Ridsportförbundet.

De nio bästa i ligan får tillsammans med titelförsvararen Jessica von Bredow-Werndl rida finalen i Omaha, USA, den 4-8 april.

På Vilhelmsborg är det dessutom premiär för Lövsta Future Challenge International Tour (U25), där Cecilia Bergåkra och Evelina Söderström deltar.

Övriga svenska ryttare på plats är Tinne Vilhelmson Silfvén, Emma Jönsson, Anette Christensson, Laura Laustsen, Maja Hermansson och Olga Fischer.

Världscupkvalet äger rum på söndag med start klockan 13.30 och kan ses via Clipmyhorse.

Start- och resultatlistor

Arrangörens hemsida

Mer info om Lövsta Future Challenge International Tour 

Västeuropeiska ligan – kvalplatser

Århus 17-23 oktober
Lyon 26-30 oktober
Stuttgart 9-13 november
Madrid 24-27 november
Salzburg 8-12 december
London 14-19 december
Mechelen 26-30 december
Basel 12-15 januari
Amsterdam 26-29 januari
Neumünster 16-19 februari
Göteborg 23-26 februari
’s-Hertogenbosch 9-12 mars

Omaha 4-8 april VÄRLDSCUPFINAL

FEI Dressage World Cup – läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden