Hoppning
3 januari 2021 11:39

Rolf-Göran Bengtsson: ”Tror aldrig jag får sitta på en sådan häst igen”

På väg tillbakaI somras vann han för första gången ett SM-guld på häst. Men vägen tillbaka till den absoluta toppen för den forne världsettan är inte helt given. "Jag har ingen häst som kan vara med i A-laget”, säger Rolf-Göran Bengtsson i en DN-intervju.

Rolf-Göran Bengtsson: ”Tror aldrig jag får sitta på en sådan häst igen”
2014 blev det seger för Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask i Chantilly. Foto: Stefano Grasso/Global Champions Tour

SM i Falsterbo blev en speciell upplevelse med hela den svenska hoppeliten på plats. För första gången sedan ponnytiden vann Rolf-Göran Bengtsson ett SM-guld, och visade att han fortfarande är att räkna med. Att det kan vända snabbt vet han efter flera år i den absoluta toppen. Och att man är beroende av bra hästar. Idag har han ingen häst som kan gå de största klasserna.

– Jag har ingen häst som kan vara med i A-laget. Det har varit en generationsväxling här med de bättre hästarna. Jag hade två stycken som kanske skulle kunnat vara med, men den ena blev skadad och den andra tog ägaren tillbaka och satte till sin egen ryttare. Då var plötsligt steget ner till nästa grupp av hästar lite för långt och då hamnar man där nere, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Rolf-Göran Bengtsson syftar på Crunch som blev skadad och Oak Grove’s Carlyle som gick till världsryttaren Jeroen Dubbeldam.

Topphästen Casall pensionerades för några år sedan, och när Rolf-Göran Bengtsson var rankad som världsetta var han och Casall favorittippade att vinna OS-guld i London 2012. Ett balltramp satte dock punkt för den drömmen. På frågan om han någonsin kommer att sitta på en sådan häst igen svarar han:
– Det är frågan det. Det är så många små bitar som ska passa rätt. Att få en sådan karriär tillsammans med en häst igen, det tror jag aldrig att jag får. Den varade i så många år på en så hög nivå. Han fick vara frisk och gå på topp ända till den sista starten och fick bli pensionär med flaggan i absolut högsta topp.

Läs hela DN-intervjun här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden