Världen
20 november 2020 09:29

Rolf-Göran Bengtssons groom kan få fint pris

SupergroomCelia Rijntjes tog under 14 år hand om Ninja och Casall. Hon har slutat som groom och börjat jobba som assistent åt en veterinär, men nu kan hon få FEI:s pris som decenniets bästa groom.

Rolf-Göran Bengtssons groom kan få fint pris
Celia Rijntjes, Ninja och Rolf-Göran Bengtsson när det begav sig. Arkivbild: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson har tävlat flitigt med Casall och Ninja – något som gjort att deras groom Celia Rijntjes måste vara minst lika flitig.
– Om man vill komma till en viss nivå måste man sätta in timmarna. Rolf sätter själv in alla timmarna och då måste man själv vara villig att göra det. Om du jobbar för någon du gillar och du gillar jobbet så känns det inte att det blir många timmar. Om du har kul är det inte jobb, om du inte har kul är det massor av jobb, säger Celia Rijntjes i en artikel i Ridenews.

Celia Rijntes har varit Casalls skötare under många år och för henne blev det ett sorgligt avsked när hingsten lämnade Bengtssons stall.
Celia Rijntes har varit Casalls skötare under många år och för henne blev det ett sorgligt avsked när hingsten lämnade Bengtssons stall. Arkivbild. Roland Thunholm

Hon berättar att Ninja var lite skygg i början, men kom att lita på henne, och att han nu tar hand om unghästar i Mexiko.
Själv har Celia Rijntjes bytt bana och flyttat hem från Tyskland till Holland, där hon är veterinärassistent.
– Jag höll på att bli gammal och Casall gick i pension. Jobbet förändrades och jag följde inte med i den förändringen. Det var rätt tillfälle att gå vidare, säger hon till Ridenews.

Celia Rijntjes är nu nominerad till FEI Awards, som decenniets bästa groom.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden