Världen
23 oktober 2020 15:20

FEI utreder OS-ryttare för djurplågeri

DjurplågeriFEI öppnar nu ett disciplinärende mot en brasiliansk OS-ryttare i dressyr. Det handlar om den ryttare som väckt en storm i sociala medier, då han ridit en liten ponny mycket hårt för att ”korrigera” den.

FEI utreder OS-ryttare för djurplågeri
Arkivbild: Jeanette Flensburg

Det hela började med en film som visade ryttaren på en mycket liten ponny. Ponnyn hade, enligt ryttaren, bitit ryttarens dotter och skulle ”korrigeras”. Filmen visar hård ridning med kraftiga ryck i munnen och en alldeles för stor och tung ryttare för den lilla ponnyn.

Brasilien kunde inte göra något

När filmen kom ut i sociala medier väcktes en storm av upprörda känslor. Den brasilianska tribunalen för hästsport har tittat på händelsen, men nyligen meddelat FEI att de inte har möjlighet att döma i fallet eftersom det handlar om en händelse utanför tävlingsbanan. Därför öppnar nu FEI ett disciplinärende om brott mot den artikel som förbjuder djurplågeri. Allt enligt FEI:s hemsida.

FEI kommenterar inte saken

”För att säkerställa integriteten i pågående juridiska processer kommer FEI inte att lämna några kommentarer”, står det vidare att läsa på förbundets hemsida.
OS-ryttaren har erkänt att det är han som syns på filmen, enligt FEI.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden