Ridsport åsikt
25 februari 2017 06:30

”Rolf-Göran och Casall borde ha fått pris”

På onsdagens ryttargala var Peder Fredricson och H&M All In juryns val till priset för Ņrets prestation respektive Ņrets häst. Ett val som Ridsports Jörgen Ottosson tycker måste ifrågasättas då det fanns ytterligare ett ekipage på lika hög nivå.

”Rolf-Göran och Casall borde ha fått pris”
"Att Rolf-Göran och Casall blev utan pris efter sin fenomenala säsong känns inte rätt i mina ögon." Roland Thunholm

”Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask var nominerade i samma kategorier och jag menar att deras totalseger i Global Champions Tour är minst lika bra som det Peder och All In presterade.

I exempelvis Jerringpriset eller tidningen Ridsports pris som Årets komet får hela svenska folket respektive Ridsports webbläsare rösta. Då är det också tämligen enkelt – flest röster vinner. Punkt. Inget kan ifrågasättas.
När en jury ska avgöra är förutsättningarna annorlunda och de nominerades prestationer både kan och ska jämföras. Det är oftast väldigt svårt och när ryttargalans jury sällan eller aldrig har haft två så stora och likvärdiga prestationer att ta ställning till blir det givetvis ännu svårare.

Jag har all respekt för Peders och All Ins prestationer 2016 med OS-silver och tre dubbelnollor i Nations Cup som toppar. Enda felfria ekipage genom OS är inte enbart jättestort. Det är i det närmaste även unikt och har inte inträffat sedan 1928. Efter omhoppning slutade de som silvermedaljör.
Rolf-Göran och Casall vann hela Global Champions Tour efter att ha toppat med tre delsegrar. I nio deltävlingar på touren svarade de för sex trippelnollor, två dubbelnollor, fyra respektive sex fel i omhoppning samt ett hårfint vattentramp i en grundomgång.
Det handlar om två väldigt bra prestationer. Båda priserna borde därför delats alternativt att Peder eller All In fick det ena och Rolf-Göran eller Casall det andra. Att Rolf-Göran och Casall blev utan pris efter sin fenomenala säsong känns inte rätt i mina ögon.” 

Jörgen Ottosson är Ridsports hopp-specialist.
Detta är en personligt skriven text. Eventuella åsikter som kommer till yttryck är skribentens egna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden