Hoppning
14 mars 13:34
Ridsportplus

Rolf-Göran om sponsortappet: ”Våra målsättningar gick isär”

Den plötsliga separationen från den danska huvudsponsorn Stutteri Ask ger lite stiltje i tävlingsverksamheten för Rolf-Göran Bengtsson. Trots det är EM fortfarande säsongens stora mål.

Rolf-Göran om sponsortappet: ”Våra målsättningar gick isär”
Några erbjudanden från andra hästägare att tävla deras hästar har inte kommit sedan separationen från huvudsponsorn Stutteri Ask, som äger bland andra Unita, blev känd.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du tre möjligheter:

Är du redan prenumerant, men har inga inloggningsuppgifter?

Skaffa inloggningsuppgifter

Prenumerera på Ridsport

I ett gemensamt pressmeddelande förklarades den överraskande splittringen med att ”olika planer och strategier för framtiden gör det svårt för fortsatt samarbete och att parterna därför valt att gå skilda vägar”.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete under de här åren men kom till ett läge där våra målsättningar gick isär. Därför valde vi gemensamt att avsluta samarbetet. Kons-
tigare än så är det inte och vi är tacksamma för den tid som har varit, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Endast en topphäst kvar
Från stallet i tyska Breitenburg går OS-hästen Unita Ask och den 9-åriga Boston Ask, som hittills har startat upp till 1,45-höjder, tillbaka till stuteriet. När Casall avslutar sin tävlingskarriär i slutet av maj finns endast Clarimo kvar som internationell topphäst hos Rolf-Göran. För att kunna fortsätta på högsta nivå, inte minst med tanke på EM, behövs ytterligare – helst två – färdiga topphästar.

– Jag tycker att Clarimo fortsätter att utvecklas och bli allt jämnare. Till EM handlar det i första hand om att bli uttagen, men visst är jag övertygad om att Clarimo kan göra ett bra mästerskap. Allt handlar om att få vara frisk och skadefri, samt vara i form. Självklart hoppas jag också på att få någon ytterligare topphäst för att kunna fördela ansvaret och få ett jämnare tävlingsflöde.

Casall, som ägs av det tyska Holsteinerförbundet, har under många år varit stallets i stärklass stora stjärna. Clarimo, med samma ägare som Casall, och Unita har gjort resultat men inte varit i närheten av Casalls storhet. Grand Prix-segern i Falsterbo är Clarimos klart största merit. Att Unita kom till OS i Rio berodde på att det efter VM 2014 bestämdes att Casall, med ålderns rätt – han är 18 år i år – inte skulle göra fler mästerskap.

Bidragit med en häst
Den rent ekonomiska delen i det avslutade samarbetet kan ha varit betydande. Någon häst, utöver Unita, som har lämnat bestående avtryck i internationella resultatlistor och gett Rolf-Göran poäng på världsrankningen har Stutteri Ask dock inte bidragit med. Några erbjudanden från andra hästägare att tävla deras hästar har heller inte kommit.

– Det fungerar inte riktigt så. Vi har några andra hästägare men när det finns en huvudsponsor vet alla att det är svårt att få in en häst som kan konkurrera om att få plats på större tävlingar. Det var likadant när vi hade La Silla som huvudsponsor. Nu är det däremot helt annorlunda. Självklart hoppas jag hitta ett nytt bra samarbete som kan ge nya hästar till stallet.

Hoppas ta plats i EM-laget
EM i Göteborg är årets viktigaste tävling. Men säsongen innehåller även Nations Cup och Global Champions Tour. I fjol var Rolf-Göran även med i Global Champions League.

– Jag hoppas kunna ta en plats i EM-laget. Global Champions Tour blir däremot annorlunda än de senaste åren. Jag kommer inte att vara med i något lag och då kan det även bli svårt att nå en individuell plats eftersom bara de 15 bästa på rankningen får inbjudan. Det ger i stället mer plats för medverkan i Nations Cup om jag blir uttagen, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Denna artikel är hämtad från tidningen Ridsports pappersutgåva där den publicerades första gången den 9 mars 2017.
Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar