Hästliv
5 december 2016 13:18

Rondell-häst blev skimmel för att fixa ruskväder

Klarar skimmlar ruskvädret bättre än bruna hästar? Jodå, åtminstone om man är en rondell-häst. Fråga bara den blivande rondell-hästen på Lidingö.

Rondell-häst blev skimmel för att fixa ruskväder
Rondell-hästen har gått från brun till skimmel.

Ridsport har tidigare berättat om skulpturen på Lidingö som Jonas Torstensson, formgivare och konstnär, ligger bakom och som kommer att pryda en rondell intill en ridskola på Lidingö. Torstensson samlade in hästskor på ridskolan och skapade så småningom den uppmärksammade rondellhästen.
– Jag började rida för fem år sedan då min dotter började rida. Hon och frugan skulle på ett familjeridläger. Då tyckte jag att jag skulle hänga med för annars var det ju inget riktigt familjeläger – sedan var jag fast, berättade Jonas för Ridsport när hästen precis hade tagit form.

Det visade sig dock att den bruna färgen kanske inte var den bästa i längden. Lösningen blev en justering och ett smidigt färgbyte.
– Vi galvaniserade honom för att han skulle stå emot väta bättre och i samband med det bytte han färg, hälsar konstnären och konstaterar att de båda är nöjda med färgen.

Rondellhästen är därmed numera skimmel, eller snarare silverfärgad.  När hästen verkligen ska få komma ut på grönbete i sin rondell ut diskuterar fortfarande tjänstemännen på kommunen som bäst, men fram till dess står skimmeln tryggt på verkstaden.


Rondellhästen reser sig ur en hög återvunnet skrot.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden