Dressyr
8 augusti 2018 15:04

Rose Mathisen har köpt loss Zuidenwind

HästköpFör ett tag sedan blev det klart - Rose Mathisen köpte ut delägaren VDL Stud från sin mästerskapshingst Zuidenwind 1187.

Rose Mathisen har köpt loss Zuidenwind
Rose Mathisen och Zuidenwind är tillhört svenska eliten i dressyr länge, nu är hingsten säkrad åt ryttaren. Arkivbild: Roland Thunholm

– Det känns bra att ha kunnat säkra honom, säger Rose Mathisen.

Hon och Zuidenwind 1187 (KWPN f 2004 e 00 Seven-Jazz, uppf H van Helvoirt) har varit ett ekipage sedan han var unghäst. Det har varit ett delat ägarskap där VDL Stud har haft en tredjedel och Gränsbo Stuteri två tredjedelar.

Ekipaget ingick i det svenska bronslaget på EM i Göteborg förra året, det har tagit SM-guld och hingsten har fått Folksams stora hingstpris för framgångsrika avkommor.

Som så ofta med externa delägare finns det en oro hos ryttarna att inte själva kunna styra över sina hästars öde med eventuell försäljning.
– Däremot behöver vi hitta en medfinansiär, det handlar om väldigt mycket pengar som är låsta i hingsten för oss, och vi vill kunna fortsätta utveckla Gränsbo, säger Rose Mathisen.

Hon och Zuidenwind är VM-reserver på hemmaplan inför det stundande världsmästerskapet i Tryon, USA, i september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden