Hoppning
10 maj 2021 14:57

Royne Zetterman: ”Allsvenskan har tappat sin status”

KritiskRoyne Zetterman ledde det vinnande laget när Skyrup Country Club Ryttarförening i helgen blev en av semifinalisterna i Folksam Elitallsvenska. I grunden är han dock kritisk till hela upplägget. "Det här med allsvenskan är lite av ett nödvändigt ont", säger Zetterman i en intervju.

Royne Zetterman: ”Allsvenskan har tappat sin status”
Royne Zetterman vill kunna toppa laget när det är dags för det slutliga avgörandet. Med nuvarande upplägg är det svårt, menar han. Foto: Roland Thunholm

Elitallsvenskan har tappat sin status och ligger fel i tiden. Det menar Royne Zetterman som själv är lagledare för semifinalisten Skyrup Country Club Ryttarförening.
– Det måste till nytänkande, säger han i en intervju med Norra Skåne.

Problemet, menar Zetterman, är att kvalen går mitt under brinnande högsäsong när en stor del av den svenska hoppeliten är upptagen utomlands.
– Och så ska man peta in allsvenskan och slita på hästarna. Alla är ju sugna på att rida finalen men det är en lång resa dit. Det är väldigt mycket jobb för pengarna. Jag tycker att allsvenskan har tappat sin status.

Läs hela artikeln här (låst).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden