Sport
29 oktober 2015 08:00

RPC säger tack och farväl

Sedan starten 1992 har mängder med röda täcken delats ut till glada vinnare. Men efter att ha varit som en institution inom svensk ponnyhoppning i 24 år är det nu slut - det blir inga fler tävlingar i Ridsport Ponny Cup.

RPC säger tack och farväl
De första vinnarna i Ridsport Ponny Cup 1992: Maja Månsson/Nitro, Viveca Lundbäck/Castle Heroine och Jacob Hellström/Inishannon.

– Allt har sin tid, och nu funderar vi på vad vi kan göra för att stötta och driva sporten framåt, säger Susanne Tornberg, Ridsports vd.

Cupen startade som en jubileumscup 1992 för att fira att Tidningen Ridsport fyllde 20 år. Ridsports ägare Jan Bohlin hade den nordiska ponnytävlingen SAS-cupen under 80-talet som förebild – en populär hopptävling för ponnyryttare på lagom svår nivå, medelsvår B, där många kunde delta.

På den tiden var det tillåtet med prispengar och i finalen kunde vinnaren i kategori D inkassera inte mindre än 9 000 kronor. När Ridsportförbundet förbjöd prispengar bjöd Ridsport i stället samtliga deltagare på start- och anmälningsavgift, plus att de fyra bästa i varje kategori i finalen fick en träningshelg för någon framstående hopptränare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden