Hoppning
30 april 2015 10:18

RS Lunatic pensioneras

Efter en mycket framgångsrik karriär nationellt och internationellt med Jens Fredricsson i sadeln har ägarna och Jens gemensamt beslutat att pensionera den 17-årige RS Lunatic.

RS Lunatic pensioneras
Här vinner Jens Fredricson och RS Lunatic Falsterbo Grand Prix 2013. Foto: Peter Zachrisson

Seger i femstjärniga Falsterbo Grand Prix 2013, samma arena avgörande omhoppningsrunda som gav svensk seger i Nations Cup 2012,  EM-brons i lag 2013, världscupfinal 2013 och OS i London 2012 är toppar i den välfyllda meritlistan.

– Jag har i nio år tränat och tävlat Lunatic. Han har betytt obeskrivligt mycket för mig, men nu är det dags att han får sluta att tävla. Jag ser fram emot att hälsa på honom i Skåne där han skall njuta av sin frihet som pensionär, säger Jens Fredricson i ett pressmeddelande.

RS Lunatic (val f -98 e Landlord u Utriette e Utrillo, uppfödare Magnus Dyrendahl) ägs av familjerna Bewersdorff och Hallgren som i samråd med Jens beslutat att pensionera den lilla hjälten. Officiell avtackning kommer att ske i sommarens Falsterbo Horse Show.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden