Sport
10 juli 2014 18:32

”Russet” och Amanda segrade

Efter ett kval i Dannebrogens tecken var det dags för svensk revansch i 6-årsfinalen. Tidigt i finalen tog Maj-Christine Ehnberg ledningen med Quentin SV och det var sista startande Amanda Meijer som tog segern med Caruso, kallad "Russet" i familjen.

”Russet” och Amanda segrade
Segerglädje hos Amanda Meijer och "Russet" Kim C Lundin kim@witnet.se

De tio finalisterna fick rida i verklig hetta, Falsterbo var under eftermiddagen och kvällen som en bakugn. Hettan till trots så klarade hästarna värmen bra men de flesta ryttare har nog tappat några kilo.

Maj-Christine Ehnberg är en verklig ryttarprofil i Skåne med meriter från alla discipliner.
– Jag vet att Quentin SV är bra, han går fint hemma men jag var osäker på hur han skulle hantera miljön. Dt var onödigt, det har gått helt utan problem. När jag red så var jag så fokuserad att jag kunde inte känna om det var bra eller dåligt, jag bara red på men såklart hade jag ingen dålig känsla. Det är ofattbart roligt men jag har nog inte riktigt smält det än, jag var lycklig redan över finalplatsen.

Det steg ett tjut mot skyn när Amanda Meijer släppte tyglarna och föll sin ”Russet” om halsen efter avslutad ritt och det var spännande in i det sista. Till slut utropades hon som segrare med 73,238 procent.
– Idag var Caruso lite matt av värmen men det gör inget, han har energi så det räcker ovh blir över. Jag är så nöjd med honom, han är lite skrämd av andra hästar och trivs därför jättebra inne på banan så vi gillar atmosfären här, säger hon och ler så stort som man bara kan göra som 6-års segrare.

Mer information kommer senare under kvällen

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden