Sverige
8 juli 2020 16:19

Ryttargalan blir digital

Digital galaRyttargalan som de senaste åren har hållits på Grand Hôtel i Stockholm tar paus. På grund av pandemin körs den istället digitalt. Vinnarna i de olika priskategorierna kommer dock även att hyllas fysiskt på nästa års gala. Nytt för i år är av Årets tränare kommer koras.

Ryttargalan blir digital
På Ryttargalan 2018 prisades bland andra hopplandslaget för sitt VM-silver. Foto: Roland Thunholm

Ryttargalan har sedan 2006 varit en höjdpunkt där ridsportårets händelser och nyckelprofiler har hyllats. Cirka 400 gäster har sedan tre år mött upp på Grand Hôtel i Stockholm för att ta del av festen, men i år blir det annorlunda. På grund av pandemins restriktioner tar nu den traditionella Ryttargalan på Grand en paus och satsar på ett digitalt format.

– Med ett annorlunda år följer en annorlunda gala. Det är tråkigt att inte kunna fira några sportsliga framgångar, men vi ser fram emot att få uppmärksamma flera priskategorier digitalt, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och Ryttargalans juryordförande, på förbundets hemsida.

I år tillkommer också en ny priskategori, Årets tränare.
– Vi vill uppmärksamma tränare som, oavsett nivå, står för ett gott ledarskap och lär ut god ridning/körning och hästkunskap på ett föredömligt sätt, säger Elisabet Lundholm, ordförande i referensgruppen för tränar- och ridlärarutbildning som tillsammans med Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion står bakom priset.

– Bra tränare är ovärderliga för svensk ridsports utveckling och det är hög tid att de hyllas på Ryttargalan!

Priset till Årets tränare består, förutom äran, av ett stipendium på 10 000 kronor. Med tränare menas en person som är diplomerad A-, B- eller C- tränare med aktiverad licens och aktuell fortbildning samt medlem i en förening, ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Utöver den nya priskategorin delas även pris ut för:

Årets bragd (Special)
Årets ridskola
Årets ridlärare
Årets hästskötare
Årets uppfödare
Årets tränare
Årets ridskolehäst

– Alla som vinner pris 2020 kommer självklart också att hyllas på Ryttargalan den 24 november 2021 då vi flyttar tillbaka in på Grand Hôtel i Stockholm, tillägger Andrea Barth.

Datum för höstens digitala event meddelas i september.

Här kan du läsa mer om Ryttargalan och alla priskategorier.

Svenska Ridsportförbundets hemsida – om Ryttargalan och hur du nominerar. 

Här kan du läsa mer om och nominera till Årets tränare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden