Världen
8 november 2021 17:22

Så arbetar tyska ridsportförbundet mot sexualbrott

ÅtgärderDet tyska ridsportförbundet har nu gjort flera saker för att skydda ridsportens utövare i landet mot olika former av sexuella övergrepp.

Så arbetar tyska ridsportförbundet mot sexualbrott
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det är på sin webbplats berättar som det tyska ridsportförbundet berättar om de olika åtgärderna som sätts igång. Ledorden för arbetet är förebyggande, utbildning, observation och handling.

Det handlar bland annat om att skapa en kultur där olika former av sexuella brott uppmärksammas och att drabbade uppmuntras att berätta vad de har varit med om samt att avskräcka potentiella förövare för att på så sätt skapa ett klimat som skyddar utövare av ridsport mot sexualbrott och trakasserier.

Som en del i detta startas en hjälplinje för den som blir utsatt för sexuella övergrepp i samarbete med NINA som är en nationell hjälplinje. Det går också att skicka e-post dit.

Det tyska förbundet inrättar också ett råd som ska arbeta med här frågorna. Detta råd ska bestå av tio personer i olika åldrar och av olika kön som själva har drabbats av sexuellt våld och trakasserier eller som vill engagera sig i detta området. Detta råd ska bland annat samarbeta med experter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden