Hoppning
12 maj 2022 14:38

Så blir säsongen för ATG Riders League

FartfylltVid förra årets final red Niklas Arvidsson hem 320 000 kronor. Nu är det klart med nästa säsongs alla tävlingsplatser. Säsongen rundas av med  final under Gothenburg Horse Show.

Så blir säsongen för ATG Riders League
Peder Fredricson och Crusader Ice vann ATG Riders League 150 under Jönköping Horse Show. Foto: Roland Thunholm

Det står sedan tidigare klart att Svenska Ridsportförbundet och ATG förlänger sitt samarbete i minst fyra år.

Tävlingarna skiljer sig från vanliga klasser eftersom de avgörs i ett antal heat på två olika höjder, 1,35 och 1,50. Publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten. Ekipagen med minst antal fel och som är snabbast går vidare till finaler där det finns gott om prispengar att hämta. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show.

– Det är mycket värdefullt att ge fler ryttare chansen att rida i en arena som Scandinavium. Att få vistas bland världsstjärnor i en sådan miljö är betydelsefullt. Det är viktigt att vi har sponsorer och samarbetspartners som hjälper till att stärka den nationella sporten. ATG är en stark sponsor som erbjuder mycket prispengar på bra tävlingar – det är otroligt välkommet, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Prissumman som delades ut i förra årets final var den högsta som hittills delats ut på en nationell hopptävling. Totalt rörde det sig om 590 000 kronor. Prispengarna är av stor betydelse för att locka de svenska toppryttarna att stanna kvar och tävla på hemmaplan, menar Henrik Ankarcrona.
– Att många väljer att tävla utomlands är en utveckling som har skett på många år. Det är dags att stärka den nationella sporten ännu mer.

Säsongen 2022/2023

2022
Vecka 30 Equine Club West Ridsportförening, Åbytravet Mölndal
Vecka 35 Åby Ridklubb, Norrköping
Vecka 37/38 Sundbyholm Horse Center, Eskilstuna
Vecka 44 Horse Event HF, Elmia Jönköping
Vecka 49 Flyinge Hästsportklubb

2023
Vecka 6 Borås Fältrittklubb
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, final

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden