Sverige
29 mars 2021 06:30

Spaning, konkurser och succéhistorier på Hästföretagarforum

HästföretagarforumHögre priser på hästar, fler införsäkrade hästar och fler veterinärbesök. Det är några förändringar som försäkringsbolaget Agria har sett under pandemiåret 2020. På årets Hästföretagarforum på torsdag görs bland annat en framtidsspaning när det gäller den svenska hästnäringen. "Det ska bli intressant att höra hästföretagarnas tankar och lösningar," säger Agrias Mikael Theorén.

Spaning, konkurser och succéhistorier på Hästföretagarforum
Hästnäringen har påverkats mycket av pandemin. Men hur blir det i framtiden? Detta ska diskuteras på årets Hästföretagarfforum. Foto: Istock/zoff-photo

Det årliga evenemanget Hästföretagarforum brukar hållas i samband med stortävlingarna i Scandinavium. Då tävlingarna är inställda i år blir forumet helt digitalt.

Forumet hålls på torsdag och ett av seminarierna är en framtidsspaning som tar avstamp i det som har hänt den svenska hästnäringen sedan pandemin tog fart förra året.

Det är försäkringsbolaget Agria som håller seminariet. Agria har i sin statistik för 2020 sett att hästpriserna har ökat ordentligt, att fler har köpt häst och att fler har åkt till veterinären.

Tid för återhämtning

– Kanske är det så att hästägarna har mer tid att rida och träna i och med att man är hemma mer? Tiden för hästen att återhämta sig mellan tuffare pass kanske reduceras? Kanske är det så att många köpt häst innan man skaffat den kunskap man behöver för att hålla häst? Vi vet inte, men ser fram emot att ha en dialog under Hästföretagarforum, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och Lantbruk hos Agria Djurförsäkring, i ett pressmeddelande om seminariet.

Under seminariet är tanken att det ska bli en diskussion kring vad utvecklingen under pandemiåret kan innebära för den svenska hästnäringen i framtiden.

– Det ska bli intressant att höra hästföretagarnas tankar och lösningar, säger Mikael Theorén.

Fler programpunkter

Andra programpunkter under det digitala forumet är en genomgång av Kronofogdemyndigheten om vad som händer med eventuella hästar i en konkurs.

I en annan programpunkt berättar Anita och Stefan Jonsson om den fantastiska utveckling för deras hästverksamhet i Skogslotten. Det som 1998 skulle leda till kortare arbetsdagar och ett hästföretag i mindre skala, i samband med att den lilla gården köptes, blev något helt annat. Ett år senare hade Skogslotten 300 ridande elever per vecka och idag är Skogslottens ryttarförening en av Sveriges största med närmare 1000 medlemmar.

Här kan du anmäla dig och kolla in övriga programpunkter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden