Sportnytt
20 februari 2018 16:04

Så räknas poängen i hoppningens elitserier

NationelltEfter påtryckningar har Svenska Ridsportförbundet nu ändrat poängberäkningen för de ekipage som tävlar i hoppningens elitserier för ponnyer och hästar.

Så räknas poängen i hoppningens elitserier
Nu får ryttarna som gör bra ifrån sig i elitserien ännu fler anledningar att jubla. Bilden är från finalen i Falsterbo för några år sedan, och Loviseholms Arnold Assarsson jublar när segern är säkrad. Foto: Roland Thunholm

Det handlar om att felfria ritter och ritter med max 4 fel ska belönas med championatspoäng. Detta efter krav från ryttarna. Poängen införs för att göra landets två högsta serier för häst- och ponnyryttare mer attraktiva för ekipagen att delta i. Tidigare har det ibland blivit så att ekipage har valt bort elitserierna till förmån för tävlingar som ger championatspoäng, detta bland annat för att säkra tävlande utomlands.

Nu kommer till exempel en felfri finalomgång i finalen i hästarnas serie över 1,45-hinder att ge 50 championatspoäng,

Läs mer på Svenska Ridsportförbundets webbplats där poängtabellerna också finns.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden