Distansritt
23 juli 2018 09:34

Sabotage ställde till det på SM-banan

SMI helgen blev Växjö Distansryttaresällskap svenska mästare. Tävlingen råkade dock ut för problem i form av bortplockade skyltar.

Sabotage ställde till det på SM-banan
Problemen stoppade inte Växjö DRS från att ta guldet på hemmaplan. Foto: Växjö DRS

I går berättade Ridsport att Växjö DRS tog lagguld på hemmaplan. Tävlingen drabbades av sabotage som ledde till att ryttare red fel, berättar Smålandsposten.

”Vi hade en del trubbel på vägen. Vi upptäckte sabotaget när de första ekipagen gick ut i lag-SM. Innan varje tävling kör vi slingan på morgonen och då var allt där. Det är folk som har tagit ner vissa skyltar och en del ryttare har ridit fel”, säger tävlingsledare Madelene Bergman till tidningen och berättar vidare.
”Ryttarna irrade omkring lite och vi fick många samtal hit till oss och försökte åtgärda det så snabbt vi kunde. Förutom det har det nog flutit på för ryttarna men det har varit hektiskt i tävlingsledningen”.

Vem som ligger bakom sabotaget är oklart och det hela ledde till vissa förseningar under tävlingsdagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden