Sverige
30 maj 2020 08:59

Sadelstölder i Värmland för andra natten i rad – sadlar återfunna

Inbrott/uppdateradEtt antal sadlar stals vid ett inbrott i ett stall utanför Kristinehamn natten till lördagen. Det var andra natten i rad ett stall i östra Värmland drabbades. Sadlarna från nattens stöld har nu återfunnits.

Sadelstölder i Värmland för andra natten i rad – sadlar återfunna
Två stall i östra Värmland har blivit av med sadlar. Arkivbild: Istock

Ett larm utlöste strax efter midnatt i ett stall i Visnums-Kil i Kristinehamns kommun. Okända personer hade då klippt upp ett lås till sadelkammaren och ett antal sadlar saknas, skriver polisen i Region Bergslagen på sin hemsida.

Det var andra natten i rad ett stall i samma del av Värmland utsattes för inbrott natten till fredagen stals flera sadlar i Åtorp i Degerfors kommun, till ett uppskattat värde på 100 000 kronor, uppger Sveriges Radio P4 Värmland.

Uppdatering lördag em:
Polisen i Bergslagen berättade vid lunchtid att sadlarna från nattens inbrott hade anträffats i en skottkärra cirka 300 meter från brottsplatsen, och att polis därefter varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning.

Sadlarna är återlämnade till ägarna och förhoppningsvis finns spår säkrade från tjuven/tjuvarna, skriver polisen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden