Ponny
3 november 2018 16:56

Sally bytte silver till guld på SM

UppdateradEtt SM-silver är inte fy skam, men Sally Wikner ville ha mer. Efter sommarens SM-silver var det i dag dags för den ädlaste valören tillsammans med Mystic Impact.

Sally bytte silver till guld på SM
"Kolla vad snygg jag är i rosetten!" Mysitic Impact är mäkta stolt och har glada ryttaren Sally Wikner på ryggen. Foto: Madeleine von Koch

Även i kategori D föll många ekipage bort när de gav sig i kast med Eduard Petrovics medelsvår A-bana.  Precis som i kategori C gjorde slutligen sex ekipage upp i omhoppningen – en toppstrid mellan bland annat sommarens SM-tvåa Sally Wikner med Mystic Impact och Philip Svitzer med Zabrino.

Sm Kategori D
Signe Svensson, Sally Wikner och Mathilda Bohlin är SM-medaljörer inomhus i kategori D 2018. Foto: Yvonne Karlsson

Två ekipage landade på trippelt felfritt och la beslag på de två främsta medaljerna. EM-ekipaget Sally Wikner och Mystic Impact (val, f 2007, imp Irland) tog guldet. Signe Svensson, som nyss vann guld i kategori C med Törnrosa, tog sin andra raka medalj och säkrade nu ett silver med Bright Eyes. Ännu ett EM-ekipage, Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat som ingick i EM-silverlaget i England, var på pallen. De var omhoppningens snabbaste fyrafelare och la beslag bronset.

Det har inte ens gått fyra månader sedan Sally och ”Mirre” tog SM-silver i Vetlanda. Hon var såklart strålande nöjd med att ta steget upp från silver till guld.
– Ja, det var lite surt just efter omhoppningen i Vetlanda, men nu är jag väldigt, väldigt nöjd.
– Strategin i dag i omhoppningen var felfritt och lagom snabbt, säger Sally och konstaterar att det gick vägen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden