Avelsnyheter
17 januari 2019 09:43

Schockemöhle betalar uppfödare 100 000 kronor om föl dör av WFFS

UppdateradPaul Schockemöhle betalar 10 000 euro till uppfödaren om ett föl efter en av Schockemöhle-hingstarna dör av WFFS.

Schockemöhle betalar uppfödare 100 000 kronor om föl dör av WFFS
Paul Schockemöhle. Arkivbild: Krister Lindh

Paul Schockemöhle betalar ut 10 000 euro, drygt 100 000 kronor, till uppfödaren om ett föl efter någon av Schockemöhles hingtar dör av WFFS. ”På Gestüt Lewitz har mer än 10 000 föl fötts under Paul Schockemöhles aktiva år som uppfödare. Då är våra kunders föl inte inkluderade. Inget av dessa föl har haft WFFS. Sannolikheten är liten” står det i villkoren på tyska på Paul Schockemöhles site där de vidare skriver att ”risken är så försumbar” att Schockemöhle betalar 10 000 euro till uppfödare vars föl dör av WFFS, förutsatt att det bevisas på veterinärt lärosäte att WFFS var orsaken.

Det förtydligas att summan inte är ska ses som en kompensationen för skada, utan att villkoret är satt för att uttrycka stuteriets ståndpunkt att WFFS har förstorats upp av media så pass att WFFS, enligt Schockemöhle, uppfattas som en form en virus och ska ha lett till åsikter om att alla WFFS-hingstar ska uteslutas från avel.

Ridsportmagasinet Horses.nl konstaterar att villkoret endast gäller döda föl och att det är oklart vad som gäller om ett sto kastar ett drabbat foster.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden