Hoppning
11 juni 2018 10:21

Seger för Cobolt med ny ryttare

SWB-framgångarSedan ett år tillbaka har SWB-valacken Cobolt en ny ryttare i amerikanska Lacey Gilbertson. I Tryon tog de under helgen sin första fyrstjärniga seger.

Seger för Cobolt med ny ryttare
SWB-valacken Cobolt mot seger med Lacey Gilbertson på ryggen. Foto: Sportfot

Cobolt (SWB val f-06 e Cyklon-Camaro M, uppf Bo Lindroos, Lindhäst AB) tävlades under många år här i Sverige av Niklas Arvidsson. De har tillsammans gjort unghäst-VM och hade många segrar och placeringar upp till 1,50 tillsammans.

I början av 2016 såldes Cobolt till irländaren Shane Sweetnam, och är baserad vid den amerikanska anläggningen Sweet Oak Farm. Shane Sweetnam har tidigare mycket framgångsrikt tävlat Cobolts pappa Cyklon 1083, och med Cobolt har det hittills blivit placeringar upp till 1,55.

Lacey Gilbertson and Cobolt in their presentation ceremony.
Lacey Gilbertson och Cobolt red ihop 100 000 kronor. Foto: Sportfot

Sedan ett år tillbaka rids Cobolt av 25-åriga Lacey Gilbertson, som ingår i teamet vid Sweet Oak Farm. I söndags tog de sin första fyrstjärniga seger tillsammans. I den 34 ekipage stora klassen över 1,45-hinder var Cobolt och Lacey det enda ekipaget som red felfritt i både grundomgång och omhoppning, och ekipaget red ihop cirka 100 000 kronor i prispengar med denna seger.
”Han är het och har attityd, men när allt fungerar är han fantastisk”, berättar Lacey Gilbertson om Cobolt i ett pressmeddelande efter segern.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden