Dressyr, Ponny
11 februari 2019 13:13

Segerformen håller i sig för Tindra och Brave Heart

OBS-tävlingÅrets första observationstävling i ponnydressyr har ridits, och Tindra Holmertz visade att hon med Brave Heart är att räkna som ett av landets hetaste ekipage. Efter succédebuten i Rappestad förra helgen blev det nu dubbla segrar i Halmstad.

Segerformen håller i sig för Tindra och Brave Heart
Segerformen håller i sig för Tindra och Brave Heart. Foto: Privat

Det var stora startfält när årets första observationstävling i dressyr för ponnyryttarna genomfördes vid Halmstads Fältrittklubb i helgen. Trycktet i observationsklasserna var så stort att startfälten behövde delas upp.
– Eftersom domarna får döma max 40 ekipage om dagen delade vi upp klasserna via lottning, berättar tävlingsledaren Malin Hidgård.
– Vi maxade antalet deltagare i klasserna med internationella domare, och ryttare som hade två hästar med fick starta en i varje klass. Därefter var det lotten som avgjorde.

Nytt för i år är att ekipagen inte delas in i kategorier utan utifrån ryttarens ålder. Till Halmstad var en ryttare i åldersgruppen RÅ12 anmäld till FEI-klasserna, och denna fick dispens att starta bland RÅ16-ryttarna.

I lördagens observationsklass FEI Lagprogram startade 39 ekipage i den klass som dömdes av de internationella domarna Lone Dichmann, Leif Törnblad och Pia Fälth. Här visade Tindra Holmertz och Brave Heart (ASRP val f-03 e Henfynyw Tywysog-Isaksbo Jeronimo, uppf Vickie Beckman) att resultatet från Rappestad förra veckan inte enbart var en lyckträff (läs mer om tävlingen här). 73,190 procent belönades ekipaget med och de segrade i klassen med god marginal.
– Fattar ingenting, vinst i årets första OBS-tävling. Nu är vi även färdigkvalade till SM, berättar en glädjestrålande Tindra Holmertz på sociala medier.

Zelmamontanart2
Zelma Björks och Montana red ihop 71,238 procent (arkivbild). ArkivFoto: Roland Thunholm

På andra plats med 71,238 procent placerade sig Zelma Björk och Montana, och trea blev Ellen Olsson och Daylight med 70,762 procent. Ytterligare ett ekipage red hem över 70 procent och det var Tilde LarssonHedemand’s Megare som belönades med 70,714 procent.

I lagprogrammet som dömdes av AnnCharlotte Cadier, Madeleine Hertinge och Lottie Mattsson startade elva ekipage. Här segrade Hannah RegosaMoelgarnedd Montana RW 114 (WPCS hingst f-96 e Eyarth Tomahawk-Brockwell Chuckle, uppf D.Ll Williams) med 67,190 procent.

Dubbelseger för Tindra Holmertz

Under söndagen var det åter igen Tindra Holmertz och Brave Heart som tog hem segern i klassen för de internationella domarna, den här gången på 71,847 procent. Tvåa placerade sig Villiam GrönbergDa Vinci med 70 procent, och trea kom Tilde Larsson och Hedemand’s Megare med 69,324 procent. Söndagens klass hade 30 startande.

Bland de 17 ryttare som startade i klassen med svenska domare vann det relativt nya ekipaget Elliot Nilsson och HB Dancing Daylight (DRP val f-06 e HB Daylight-Till the Champ, uppf Tino Seeger) med 69,189 procent.

I klasserna för ryttarna 17 år och uppåt vanns lördagens lagprogram av danska Matilde Nolte Bager Romeo`s Kawasaki (NF hingst f-10 e Ronald-Mailbu II, uppf Stutteri Romeo) med 68,905 procent. I söndagens mästerskapsprogram segrade Mai StenssonHamiltons I dit it My Way (ASRP sto f-10 e Verona’s Bo-Gi-Bayron, uppf Charlotte Hamilton) med 68,514 procent. Klasserna hade 13 startande båda dagarna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-