Fälttävlan
9 maj 2019 17:51
Ridsportplus

Segersjö söker flera EM

MästerskapSverige kan få flera EM i fälttävlan de närmaste åren. Det är Segersjö som har ansökt om att få ordna fler mästerskap, bland annat redan 2021. "Vi började redan förra året att bygga upp vår organisation med internationella funktionärer," säger Ann Montgomery-Cederhielm på Segersjö herrgård.

Segersjö söker flera EM
Anna Nilsson och Luron på väg genom Segersjös speciella vattenhinder för några år sedan. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ridsport har tidigare berättat om Segersjös planer att arrangera EM i fälttävlan för juniorer och unga ryttare 2021. Ansökan är inlämnad till Internationella Ridsportförbundet, FEI.
– Vi är fyra kandidater kvar nu, säger Ann Montgomery-Cederhielm på Segersjö.

Det som talar mot oss är möjligen avståndet, att det är långt till oss för många. Ann Montgomery-Cederhielm.

De som konkurrerar med Segersjö om mästerskapet är Blair Castle i Skottland, polska Strzegom och italienska Pratoni del Vivaro.

Alla är erfarna mästerskapsarrangörer, bland annat gick EM för seniorer i Strzegom 2017.
– Det som talar mot oss är möjlighen avståndet, att det är långt till oss för många. Men det är ju samma sak med Italien, säger Ann Montgomery-Cederhielm.

Vid Hjälmaren

Segersjö herrgård ligger några mil utanför Örebro vid Hjälmaren. Gården är som gjord för fälttävlan med en slottsliknande mangårdsbyggnad och närheten till vatten.

Segersjö är en van tävlingsarrangör i fälttävlan och arrangerade ett EM för unga ryttare 2005, fem år efter att första fälttävlan hölls på godset.
– Vi har ordnat fälttävlan i 19 år nu, säger Ann Montgomery-Cederhielm.

Robert Och Ann Montgomery
Ann Montgomery-Cederhielm. Arkivbild: Roland Thunholm

I år rids SM för seniorer, juniorer och unga ryttare på herrgårdens marker i slutet av augusti. Samtidigt går det också en internationell tvåstjärnig klass och en internationell trestjärnig klass.
– Vi började redan förra året att bygga upp vår organisation med internationella funktionärer och det fortsätter vi med även i år, säger Ann Montgomery-Cederhielm.

Flera ansökningar

Det handlar bland annat om erfarne bandesignern Eric Winter, Storbritannien, Badmintons bandesigner. Han anlitades till förra årets tävlingar på Segersjö och fortsätter designa terrängen där i tre år till.

Om FEI skulle välja en annan kandidat som EM-arrangör 2021 kan det i stället bli EM för juniorer och unga ryttare utanför Örebro 2022. Segersjö har också ansökt om att få ordna European Team Riders – det som tidigare kallades lantliga EM – de närmaste åren.

Genom åren har begreppet Segersjödagarna med flera olika aktiviteter för hela familjen byggts upp i samband med tävlingarna.

SM och de internationella tävlingarna på Segersjö går den 24-25 augusti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden