Hoppning
1 mars 2021 17:41

Sentower Park ställer in på grund av EHV-1

InställdMed svenskar på väg ner meddelar arrangören att helgens internationella tävling på Sentower Park i Belgien ställs in på grund av det dödliga virusutbrottet av EHV-1 i Europa. "Vi tänker på alla som drabbats", skriver man i ett pressmeddelande.

Sentower Park ställer in på grund av EHV-1
Virusutbrottet i Valencia får nu konsekvenser på fler håll. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI

”Teamet på Sentower Park har liksom resten av hästvärlden oroats djupt av informationen från Spanien om hur hästarna lider på grund av virusutbrottet av EHV-1. Vi tänker på alla som har drabbats och vi hoppas på det bästa för alla ryttare, hästägare och hästskötare, men främst av allt skickar vi all vår kärlek till hästarna.”

Så skriver arrangören bakom helgens internationella tävling på belgiska Sentower Park, som med Valencia i åtanke nu tagit beslutet att ställa in tävlingen som skulle startat nu på torsdag. ”Efter utbrottet av covid-19 har vi alla lärt oss att vara mer rädda om oss själva och varandra. Tyvärr har detta nu även överförts till hästvärlden och vi måste agera för att stoppa det här aggressiva viruset. Belgien befinner sig i centrum av ridsporten, vi har ett ansvar att agera och nu gör vi det också”, fortsätter arrangören på sin hemsida.

Förutom att ställa in helgens en- och tvåstjärniga tävling med klasser upp till 1,45, stängs även anläggningen i Sentower Park för alla typer av aktiviteter under de kommande 14 dagarna.

Förhoppningen är att kunna bjuda in till påsktouren i april, skriver arrangören

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden