Ponny
10 juni 2018 13:41

Sex lag kvar till ponnyernas jakt på SM-medaljer

StrömsholmJumpClub, Helsingborg och Skogslotten leder finalen i lag-SM i hoppning för ponnyer på Strömsholm. Lagen har med sig fyra fel var inför söndagseftermiddagens avgörande.

Sex lag kvar till ponnyernas jakt på SM-medaljer
Emilia Robinson och Elektors Storm satte en nolla åt sitt lag, Billdals Ridklubb, i första finalrundan. Laget ligger fyra efter första finalrundan. Foto: Fredrik Jonsving

Tolv lag kom till start i finalens första runda på söndagen, men bara de sex bästa går vidare till slutomgången av SM-finalen för ponnyer.

Banan bjöd på många svårigheter, bland annat förstahindret – ett rättuppstående i lite nedförsbacke – som gjorde att många ryttare fick en dålig start på ritten. Även trekombinationen skördade en del offer.

Totalt klarade elva ekipage banan felfritt, men inget lag går in i den avgörande omgången utan fel. I stället har JumpClub Ridsportförening, Helsingborgs Fältrittklubb och Skogslottens Ryttarförening fyra fel med sig inför eftermiddagens hoppning som rids över exakt samma bana.

Vidare till andra omgången går också fjolårsvinnarna Billdals Ridklubb som har 12 fel, Stöcke Ponnyförening har 13 och Flyinge Ryttarförening 17.

Däremot är det färdigtävlat för Föreningen Runsten Equestrian, Värnamobygdens Ryttarförening, Örebro Ryttarteam, Lammhults Ridklubb, Kållereds Ryttarförening och Föreningen Bollnäs Sportryttare.

 

20180610_kajsabjre_helenalundstrm
Kajsa Björe red Ally felfritt för sitt lag JumpClub som är i delad ledning inför avgörandet i ponnyernas lag-SM i hoppning. Foto: Helena Lundström

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-