Ponny
30 juni 2018 14:02

Silver till svenska NM-debutanten: ”Känns som en dröm”

UppdateradElsa Ottosson har just ridit klart sitt livs första internationella mästerskap och det med ett hejdundrande facit. NM-guld med laget och ett individuellt silver som avslutning. Medaljer har även delats ut till D-ponnyryttarna och juniorlagen.

Silver till svenska NM-debutanten: ”Känns som en dröm”
Elsa Ottossons Don Chocolo pryds med en mängd rosetter efter ett lyckat NM. Foto: Privat

18.15 Det svenska juniorlaget landade på en bronsplats i dressyrens uppgörelse. I laget red Sofia Buskhe/Red Starlight, Matilda Illerfelt/Wall Street Boy, Elise Lindeblad/Don Silvio och Moa Stenman/A. My Pleasure Sow under ledning av landslagsledare Marianne Esseen-Söderberg.

Danmark la beslag på juniorernas lagguld, Norge tog silver och Finland kom fyra. I morgon fördelas medaljerna individuellt för children, juniorer och young riders.

14.00 I går hjälpte Elsa Ottosson och Don Chocolo Sveriges C-ponnylag till NM-guld (läs mer om det här). De vann den klassen individuellt, precis som uppvärmningsklassen under torsdagen. I dag var det så dags för det individuella avgörandet – ekipaget var än en gång på topp och fick en silvermedalj i belöning för sina 70,496 finalprocent. Bland poängen lyser en nia för den ökade traven starkt i protokollet.

– Det här trodde jag verkligen inte. Det känns som en dröm, säger Elsa om att åka till sitt första NM och komma hem med ett guld och ett silver.
– Jag är så nöjd med min ponny – helt fantastiskt.

180627nmguld3kh
Sveriges kategori II-lag högst upp på NM-pallen i den norska sommarsolen. Foto: Karolina Heimburg

Stabil säsong

Elsa och Don Chocolo (val, f 2001, tysk ridponny, Imp Tyskland), köpt i Danmark, debuterade tillsammans för drygt 15 månader sedan och kom bara en kort tid senare åtta på sitt första gemensamma SM.

I år har de placerat sig i alla sina nationella starter utom en och snart är det åter SM.
– Det är klart att jag siktar på medalj. Målet är som inför NM: Att lyckas toppa formen.

Nära guld

Länge såg det ut som att Elsa skulle ta guldet. Sista ekipaget ut, Cecilie K Hansen och Weber af Kongshøj, ändrade på den saken och tog NM-guld med 71,351 procent.
– Det var väl lite surt först. Men, jag är så himla glad för silvret och för vår prestation, säger Elsa.

Även bronset gick till Danmark. Elsas lagguld-kamrater Sofia Heimburg med Karslfalts Adriana och Hanna Regosa med Moelgarnedd Montana gjorde också fina finalinsatser. Det resulterade i femte respektive sjätte plats.

Danskar dominerade kategori D

I kategori var lagvinnarna Danmark fortsatt svårslagna.  Danmark la beslag på de fyra främsta placeringarna i den individuella finalen. Hedda Thunberg med Brave Heart var bästa svensk på femte plats med 71,875 procent. Just efter sig i resultatlistan hade hon Villiam Grönberg med Da Vinci.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden