Ponny
29 juni 2018 13:14

Ponnylaget gjorde det igen – svensk guldrepris på NM

NM-guldDet svenska C-ponnylaget upprepade förra årets bragd. Det blev ett nytt guld på Nordiska Mästerskapen.

Ponnylaget gjorde det igen – svensk guldrepris på NM
Sveriges kategori II-lag högst upp på NM-pallen i den norska sommarsolen. Foto: Karolina Heimburg

Förra året var första gången på 17 år som Sveriges lag i ponnykategori II lyckades ta guld på NM i dressyr. I går berättade landslagsledare Pytt Hamberg att siktet var inställt på en favorit i repris – och visst blev det så.

– Det var helt underbart. Alla i laget kom fram och vi kramade om varandra. Vi är så lyckliga och det är mycket glädjetårar, säger lagets Elsa Ottosson om när det stod klart att Sverige tog guld.

I det svenska segerlaget laget ingick Elsa Ottosson/Don Chocolo som vann klassen individuellt, Sofia Heimburg/Karlsfalts Adriana som kom tvåa i klassen individuellt, Tindra Holmertz/Monty och Hanna Regosa/Moelgarnedd Montana. Danmark tog silver och Norge tog brons.

180627nmguld1kh
Guldryttarna med sina guldponnyer. Foto: Karolina Heimburg

Pytt lugnade

Danmark, som vanligen dominerar NM-dressyr, låg riktigt bra till i resultatlistan på sluttampen men striden var inte över. Den svenska NM-debutanten Elsa Ottosson kom in sist av alla med sin Don Chocolo.
– Det var lite nervöst, men Pytt kom och lugnade ner mig. Jag hade en bra känsla där inne, säger Elsa.

Nog stämde känslan – Elsa levererade klassens bästa procent med 71,571 och toppade upp det svenska resultatet så pass att det säkrade guldmedaljen.

C-ponnyerna rider vidare om sina individuella medaljer i morgon och det ser ljust ut för inte minst Elsa, som toppade i både uppvärmningsklassen och i lagklassen individuellt .
– Jag är så glad att få göra det här som blir både mitt första och sista NM med den här ponnyn, säger Elsa.

Resultat

180627nmguld2kh
Segergänget. Foto: Karolina Heimburg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden