Avelsnyheter
4 juli 2014 13:20

Singular godkänd i Hannover

Dragkampen om Maria Gretzers hingst och Marcus Ehnings tävlingspartner Singular LS La Silla är över. Det blev Hannoveranerförbundet som blev först på plan att godkänna hingsten för avel tack vare prestation.

Singular godkänd i Hannover
Singular LS La Silla och Marcus Ehning under en av kringklasserna till världscupfinalen i Lyon i april, en av de sista inomhustävlingarna för året. Roland Thunholm

Ridsport har tidigare i år beskrivit hur SF legat nära ett godkännande av Singular LS La Silla(LS f -06 e Fergar Mail-Stakkato, uppf Club Hipico La silla). De franska kvarnarna malde till slut lite för sakta.

– Hannoveranerförbundet har tidigt visat intresse för Singular LS La Silla men av olika skäl har det gått i stå. De ville genomfört en gårdsbesiktning av exteriören redan under tävlingarna i St Tropez men då var ju Singular inte hemma. Nu blev det av den 25 juni i stället och nu har jag fått beskedet via telefon, så himla skönt, meddelar en glad Maria Gretzer.

Hannoveranerförbundet godkänner nu hingsten efter en granskning av prestationerna och en exteriörbeskrivning. För det stora tyska förbundet var det enkelt att godkänna när väl placeringarna på rätt nivå för hingstens ålder var på plats. Mycket i hingstens härstamningar är stämplat Hannover såsom farmor Adoret, morfar Stakkato och mormors morfar Grannus.

– Jag tycker det känns jätteskönt att nu vara klar med ett förbund, riktigt roligt att det blev Hannover som hann först. Nu kan vi fokusera inför nästa säsong också, lite firande får det faktiskt bli, menar Maria Gretzer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden