Avelsnyheter
17 juni 2013 10:37

Sir Donnerhall II till Barbancon

(Uppdaterad) Sedan förra året finns svenskägde Sir Donnerhall II hos danske Andreas Helgstrand för utbildning och tävling. Nu är den 7-årige dressyrhingsten såld till spanska Morgan Barbancon och tas ur avel.

Sir Donnerhall II (e Sandro Hit-Donnerhall) är såld till spanska OS-ryttaren Morgan Barbancon, som vill satsa på tävling med hingsten. Han tas därför ur avel.
– Det är tråkigt men inte mycket att göra. Han har haft cirka 15 ston hittills 2013, skicken har fungerat mycket bättre i år, berättar Jörgen Hemmingsen som tagit in hingsten i svensk avel.
Enligt Hemmingsen kommer de stoägare som har bokat Sir Donnerhall II erbjudas fryst sperma, alternativt byte till annan hingst.

Under helgens tävling blev det dryga 64 procent i Prix St George för det nya ekipaget i sin tävlingsdebut.

Så här skrev Ridsport torsdagen den 13 juni:
Sir Donnerhall II, som köptes på auktion av Henrik Nyreröd i mars 2011, tog brons på unghäst-VM som 6-åring med Helgstrands beridare Thomas Sigtenbjerggaard i sadeln.
Enligt ägaren Henrik Nyreröd har hingsten varit till salu under året, och nu finns 7-åringen med i startlistorna för en Prix St George på en tävling i Aalborg med spanska Morgan Barbancon som ryttare. OS-ryttaren Barbancon flyttade nyligen till Helgstrand för träning inför sommarens EM, bland annat med sin bästa häst Painted Black.

Varken Nyreröd eller Andreas Helgstrand kan dock bekräfta att Sir Donnerhall II är såld till den unga spanjorskan.
– Vårt upplägg är att Helgstrand sköter allt åt oss. Hingsten har stått på försäljningsuppdrag under hela året, men om allt är klappat och klart vet jag inte. Vår tanke har varit att sälja honom, han är en avelshingst och vi såg det som en investering, säger Nyreröd.

– Ingenting är klart än, men visst är de intresserade av hingsten, kommenterar Helgstrand det faktum att 20-åriga Barbancon startar hingsten på söndag.

Sir Donnerhall II godkändes först via en interimistisk besiktning 2011, och fick det året 46 ston i Sverige. 2012 fick hingsten tummen upp på bruksprovet och fick då 14 ston.

Sir Donnerhall II på unghäst-VM 2012

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-